Posted by on

6 стъпки за успешно закупуване на имот

Вашата цел е да намерите подходящ имот на най-добра цена за възможно най-кратко време? Преди да започнете търсенето е много важно да получите консултация от професионалист относно етапите по сключване на една успешна сделка и сдобиването с желания от вас имот.

1. Първоначална консултация за закупуване на имот

В „М.Г. ПРОПЪРТИС“ се сключват сделки ежедневно и ние познаваме добре пазара на имоти. Ние имаме реалистичен поглед към пазара: нивата на цените, търсенето, предлагането, бъдещите промени в градската среда, преимуществата и недостатъците на всеки квартал, необходимата документация, която трябва да изискате от продавачите, когато изберете имот за закупуване.
В „М.Г. ПРОПЪРТИС“ работят консултанти и юристи, които проверяват детайлно всеки документ на имота и защитават интересите и средствата на нашите клиенти-купувачи.

2. Регистриране на интереса

Първата стъпка към намирането на правилния имот за вас е да „регистрираме“ търсенето ви. На професионалния ни жаргон това значи да съберем максимално много информация относно параметрите на желания от вас имот – вид, желано местоположение, квадратура, бюджет, начин на финансиране, спешност на покупката.

Регистрацията на вашия интерес може да стане като:

ни се обадите на 00359 899 966 021 или 00359 897 737 117 – всеки ден от 09:00 до 18:00 часа

посетите нашият офис в гр. Варна, ул. „Сава Радулов“ №12 – упътване

изпратите директно запитване от нашият сайт

След като регистрираме вашия интерес и изискванията към желания имот, ще ви представим избрани имоти не само от базата данни на „М.Г. ПРОПЪРТИС“, но и от целия пазар, които отговарят на изискванията ви.

3. Ключът към успешния оглед на имот

В „М.Г. ПРОПЪРТИС“ всеки ден пристигат стотици нови оферти. Преди да ги предложим на нашите клиенти ние задължително ги посещаваме и проверяваме, че документацията по тях отговаря на ситуацията, описана от продавачите им.
Ще ви предложим имоти, отговарящи на критериите ви и осигурим достъп за безплатни огледи до всички тях.
Огледите са най-сериозната част за купувачите, така че вашият брокер ще ви помогне да си направите списък с изисквания, които са важни с различна тежест за вас: квартала, етажа, дали имота се нуждае от ремонт и т.н.

За вашия консултант огледите са ежедневие и той ще знае какво и как да попита продавача, за да извлече най-много информация за имота и полза за вас! Ние се съобразяваме с вашите лични и професионални ангажименти – за удобство на клиентите ни предлагаме възможности за огледи на имоти 7 дни в седмицата.

4. Юридическа консултация и договаряне на условията за закупуване на имот

За успешната и сигурна покупка на имота, ние предоставяме пълна правна консултация с нашите юристи, които притежават дългогодишен опит в успешните сделки с недвижими имоти.
Вашият брокер ще ви съдейства при подготвяне и набавяне на всички необходими документи за покупка на имот и ще проведе тежките преговори с продавача на имота.

„М.Г. ПРОПЪРТИС“ е една от малкото компании на пазара, която има свой собствен правен отдел, в който работят на пълно работно време специалисти в сферата на имотите. Нашите колеги имат дългогодишен опит с документацията по сделките и решаването на различни имотни казуси.

Ние ще:

  1. Съберем и проверим до най-малкия детайл документите по купувания от вас имот
  2. Изготвим договор за покупко-продажба на купувания от вас имот
  3. Организираме срещите между двете страни за подписване на всички необходими документи
  4. Проверим изрядността на всички документи на продавача

5. Подготвяне на документация за успешна сделка и подписване на предварителен договор

Вашите интереси са наш приоритет. След като изберете имот, който да закупите, „М.Г. ПРОПЪРТИС“ ще:
Води срещите между двете страни по време на тежките преговори.
Провери изрядността на всички необходими документи по успешното приключване на сделката.
Ще изготви договор за покупко-продажба на избрания от теб имот.
Част от процеса на закупуване на имот е и подписването на предварителен договор за покупко-продажба. Този договор ще бъде изготвен от юристите на „М.Г. ПРОПЪРТИС“, съгласно спецификацията на избрания от вас имот, като ще бъде направена повторна проверка на документите за собственост на имота.
С подписване на договор за предварителна покупко-продажба на имот, вие се задължавате да внесете депозит, който гарантира желанието ви да закупите имота.

При подписването на предварителния договор се определя и дата за подписване на окончателен договор и заверяване на сделката пред нотариус, което ще ви направи собственик на желания имот.

6. Подписване на окончателен договор за покупко-продажба на имота

Вашият консултант ще насрочи среща при нотариус за подписване на окончателен договор в нотариална форма (нотариален акт). С подписването на окончателния договор за придобиване на имота заплащате и остатъка от стойността на имота (остатъка след приспадане на депозита от стойността на имота).
Успешната ви покупка на имот ще е приоритет за нашите юристи до финализирането на сделката. Колегите ни са топ-специалисти в сферата на имотите и познават добре всички промени в законите и документация, която трябва да подготвят страните, за да бъде призната сделката. Гарантираме ви, че те ще разгледат обстойно документацията, за да защитят интересите ви на купувач!

„М.Г. ПРОПЪРТИС“ работи с най-добрите нотариуси в страната и вашият консултант ще ви посъветва с кого е най-добре да финализирате продажбата на имота си. Списъкът ни с препоръчани нотариуси включва само проверени и доказали се специалисти, при които сделката ви ще бъде изповядана бързо и безпроблемно.

Вашият консултант ще подготви среща за предаване на ключовете от имота, което е и финалната стъпка на една успешна сделка.